دکتر آرش یلالی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به لزوم رعایت نکات بهداشتی ذبح قربانی در روز عید سعید قربان اظهار کرد: هرگونه قربانی کردن باید زیر نظر دامپزشکی انجام شود؛ اگر قربانی کردن در شرایط خاص و استاندارد انجام نشود، قبل از کرونا نگران بروز بیماری تب کریمه کنگو هستیم و در این شرایط، افزودن مشکلی به مشکلات فعلی، درست نیست.
وی افزود: اگر موردی از تب کریمه کنگو داشته باشیم، بیمار باید در شرایط ایزوله خاص و در ICU بستری شود که این مساله، وضعیت نابهنجار ICUهای بیمارستانها را بدتر میکند.
معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی آبادان گفت: قربانی کردن شرایط خاصی دارد و چگونگی از بین بردن لاشه دام نیز باید در شرایط خاصی انجام شود. قربانی کردن باید با نظارت دامپزشکی و تحت شرایط خاص انجام شود و این استانداردها تنها در کشتارگاهها وجود دارد و در غیر این صورت، میتواند آلودهکننده باشد.
یلالی با تاکید بر لزوم رعایت نکات بهداشتی هنگام تهیه و توزیع غذای گرم به منظور پیشگیری از ابتلا به کرونا، گفت: از نظر ما تنها غذایی میتواند توزیع شود که نیروهای بهداشتی از مکان و وسایل تهیه آن غذا بازدید کرده و آن را تایید کرده باشند.
وی افزود: افرادی که غذا را تهیه میکنند نیز باید مورد تایید ما باشند و کارت سلامت داشته باشند. بهترین گزینه در توزیع گوشت نذری این است که به جای توزیع غذای گرم، گوشت منجمد شده توزیع شود و در صورتی که قرار است غذای گرم تهیه و توزیع شود نیز باید فاصله اجتماعی رعایت شود و کارها بدون تجمع انجام شود.
معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی آبادان در خصوص نحوه برگزاری مراسم عرفه در شرایط کرونا، تصریح کرد: تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا، اجرای مراسم عرفه است بنابراین توصیه میشود این مراسم در فضای باز با رعایت فاصله دو متر و با استفاده از وسایل ضدعفونی کننده و مراقبتی انجام شود.
وی گفت: هنگام برگزاری مراسم باید از وسایل شخصی مانند کتاب دعا، مهر و سجاده شخصی استفاده شود و مراسم بیش از دو ساعت زمان نبرد و با ظرفیت یک سوم فضای مورد نظر انجام شود.
یلالی افزود: امیدواریم با رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصله فیزیکی و برگزاری کوتاه مدت مراسم، عوارض ناشی از تجمع را نداشته باشیم.
انتهای پیام